Lino Lada je kriva za sve

Kako smo od viška ambalaže …

Sve je počelo tako što Petar, osnivač i vlasnik SITNIČARIJE, tvornice naljepnica jako voli Lino Ladu. A ni ja, njegova bolja polovica, ne zaostajem puno za njim 🙂 . I tako nam se desilo da smo vremenom nakupili popriličan broj staklenih čašica, manjih i većih flašica i posudica s kojima nismo znali što bi.

Najprije smo ih bacali, no onda smo kupili stan i shvatili da umjesto da potrošimo gomilu novaca na posude za začine, tjesteninu, šećer, kavu i ostalo što svaka kuća treba, možemo iskoristiti prazne čaše, flašice i posudice koje imamo. Samo ih je trebalo malo „ukrasiti“. Srećom, Petar je u to vrijeme radio u jednoj grafičkoj firmi i bez problema je mogao napraviti naljepnice kakve smo željeli – po veličini, boji, obliku, sve da paše u našu novu kuhinju 🙂

Ubrzo smo slično radili i za obitelj i prijatelje. Lista „usluga“ koje je Petar mogao napraviti se proširila na izradu naljepnica za pekmeze i ostalu zimnicu, na lijepljenje neprozirne folije na kupaonske prozore i balkonske ograde, na izradu naljepnica za školske knjige i još puno toga. Vrhunac je bio kad smo „redizajnirali“ cijelu nećakovu sobu – sav namještaj koji je bio narančasto-plave boje smo oblijepili folijama u crveno-sivu boju.

 

… došli do vlastite web trgovine

I vjerojatno bi sve i ostalo na tome da ja nisam 2014. godine otišla na privremeni rad u Njemačku. Tamo sam upoznala kolegicu iz Rumunjske koja mi je pokazala svoju kuhinju koja je bila puna različitih naljepnica. Bilo ih je na pločicama, na kuhinjskim elementima, na zidovima. I ne samo da mi je pokazala kuhinju, već i site na kojem je nabavila naljepnice. I to je bilo to, čim sam vidjela site, znala sam da je to ono što želim raditi kad se vratim u Hrvatsku. U to vrijeme se i Petar bavio mišlju da promijeni posao. Bilo mu je dosta terena i montaže reklama u rane jutarnje ili kasne noćne sate. Tako da nam je ideja o otvaranju vlastite web trgovine s različitim vrstama naljepnica za kuću došla kao naručena. Znali smo što želimo, samo je trebalo to ostvariti.

Naravno, nismo odmah sve ostavili i krenuli otvoriti webshop. Trajalo je još neko vrijeme dok se nismo stvarno odlučili na taj korak i dok ja, štreberica, nisam pročitala dovoljan broj knjiga na temu otvaranja vlastite firme i web trgovine, kako bi se osjećala dovoljno sigurno da mi to možemo, ali konačno smo uspjeli.

I eto nas tu, želimo vam toplu dobrodošlicu u SITNIČARIJU, tvornicu naljepnica! Nadam se da će vam se naši proizvodi svidjeti i da ćete postati naši vjerni kupci. Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Pozdrav iz SITNIČARIJE,
Zrnka i Petar