Čemu uopće služe te naljepnice?

Još od prvog trenutka kada smo obznanili našu ideju da se počnemo baviti proizvodnjom i prodajom naljepnica, susrećemo se s upitnicima iznad glava ljudi. Nešto manje kada bi rekli da ćemo raditi naljepnice za OPG-ove i firme, ali kada bi rekli da ćemo imati web trgovinu s naljepnicama za „obične“ ljude, čuđenju nije bilo kraja. „Čemu služe te naljepnice? Pa kome to uopće treba? Tko će to kupiti? Šta nisu naljepnice samo za djecu?“ To su samo neka od pitanja s kojima smo se susreli. I to ne samo od nepoznatih ljudi, već i od strane naših obitelji i prijatelja. Pa ako ste i vi osoba kojoj su naljepnice nepoznanica i pitate se čemu služe, ovo je pravi blog za vas. Donosimo 4 najčešća načina upotrebe naljepnica u kući i za različite prilike.

Naljepnice kao ukras

Dekorativne naljepnice su jeftin i popularan način ukrašavanja zidova. Naročito su pogodne za sve one koji češće vole mijenjati izgled svoga doma, za mlade koji uređuju svoju prvu nekretninu ili za podstanare.

One su također i idealan način da izrazite svoje ja – izborom tematike, boja, uzoraka.  A obzirom da dolaze u raznim veličinama, lako ih je prilagoditi svakom prostoru. Mogu zauzeti cijeli zid ili biti samo jedan mali detalj koji će dati „ono nešto“ vašem domu.

Ponuda ukrasnih naljepnica je ogromna. Možete ih pronaći u gotovo svakoj trgovini namještaja, u web trgovinama koje prodaju proizvode različitih namjena, a postoje i firme poput naše koje su specijalizirane upravo za dizajn, prodaju i proizvodnju naljepnica. Tako da nije nikakav problem ako u svoj toj ponudi ne možete pronaći baš ono što ste zamislili – mi to možemo napraviti na vas. Volite filmove? Izaberite svoj omiljeni citat i mi ćemo ga pretvoriti u naljepnicu. Radije boravite u prirodi nego vani? Samo recite i dovest ćemo prirodu u vaš dom.

Iako se ukrasne naljepnice najčešće koriste u uređenju spavaće sobe (motivirajući citati) ili kuhinje (naljepnice vezane uz hranu i izreke o hrani), one ne moraju biti ograničene samo na te prostorije. Mi u našoj ponudi imamo naljepnice za doslovno svaku prostoriju, uključujući garažu. Naročitu pažnju smo posvetili naljepnicama za ukrašavanje dječje sobe. Tu možete birati između popularnih citata praćenih ilustracijama, naljepnica za mjerenje visine, naljepnica koji će razvedriti utičnice i prekidače i još mnogo toga.

Naljepnica za prozor sa 8 šarenih vaza, u svakoj je po jedan gerber druge boje

No, suprotno uvriježenom mišljenju, ukrasne naljepnice nisu rezervirane samo za zidove. Njima možete ukrasiti i druge površine u vašem domu, poput vrata, namještaja ili pak prozora. Naljepnice za prozore su naročito zgodan oblik dekoracije za blagdane (naročito su popularne u doba Božića koji je pred nama). No, tko kaže da cvijetom gerbera u prozoru ne možete uljepšati tmurne jesenske dane?

Super stvar – sve naše naljepnice se vrlo jednostavno postavljaju, dovoljno je pratiti upute koje šaljemo uz njih. A kad vam dosade, još lakše ih je skinuti, bez bojazni da će iza njih ostati tragovi ljepila ili oštećenja.

Naljepnice za obilježavanje i organizaciju

Svi koji čitaju naše blogove ili nas prate na Facebooku mogli su primijetiti da ja volim red i organizaciju. Kako bi moja prijateljica rekla, imam mali malecki opsesivno-kompulzivni poremećaj. A on se najbolje ogleda u tome da sve u našoj kući, bilo da se radi o dokumentima ili posudicama za začine, mora imati svoje mjesto i biti označeno.

Upravo je to druga potencijalna svrha čemu služe naljepnice u vašem domu – da vam pomognu unijeti red u kuhinju ili špajzu, među brojne posude s najrazličitijim vrstama namirnica i začina. I time uštedi na vremenu traženja oštrog ili mekog brašna. Ili spriječi posluživanje slane kave svekrvi (samo je pokušajte nakon toga uvjeriti da nije bilo namjerno).

Naljepnice za zimnicu zalijepljene na flašice soka od jabuke

Za sve one koji pripremaju svoju vlastitu zimnicu (ili imaju sreće da im to rade mame ili bake), naljepnice su „must“. Jer tko će se nakon par mjeseci sjetiti koja je od narančastih staklenki pekmez od marelica od ove, a koji od prošle godine. Ili koji je rađen sa običnim šećerom, a koji sa stevijom jer tata ne smije slatko. Moguće rješenje su papirne naljepnice, no kvaka s njima je što ih je kasnije teško skinuti. A o problemu nečitljivog rukopisa da ne govorimo.

Naljepnice koje mi prodajemo napravljene su od PVC materijala koji se vrlo lako lijepi na staklene površine i ne odljepljuje nakon duljeg stajanja flašica u frižideru ili vlažnom podrumu. A nakon što pojedete što god je u flašici bilo, skidaju se jednim poteznom, bez ostavljanja tragova ljepila na flašici. U ponudi imamo desetke izgleda za različite vrste namirnica, zimnice i začina, a ako ne uspijete pronaći baš ono što vam treba, možemo to vrlo brzo napraviti.

Pored naljepnica kuhinju i špajzu, uskoro planiramo ponuditi i naljepnice koje će vam olakšati označavanje različitih vrsta troškova i režija i na taj način, nadamo se, unijeti malo boje i vedrine u vaše financije.

Naljepnice kao poklon

Izbor poklona za drage nam ljude rijetko je kad lagan i jednostavan. Najčešće nam fale ideje. Jer što pokloniti sestri kojoj smo već poklonili sve što što voli. Ili mužu kojemu ništa ne treba. Ili nećaku koji je u nekoj svojoj čudnoj tinejdžerskoj fazi. A čak i kada imamo super ideju, često se desi da se tako nešto uopće ne prodaje. Ili ako se prodaje, da je u krivoj boji ili veličini.

Pa zašto ne biste probali pokloniti naljepnice? U našoj web trgovini možete pronaći širok izbor naljepnica koje mogu poslužiti kao poklon mlađoj i starijoj djeci, mamama, bakama, sestrama, muževima, braći, djedovima … One mogu biti u obliku motivirajućeg citata za studenta koji završava faks ili šaljivog mota za tatu koji svo svoje slobodno vrijeme provodi u garaži. Mogu poslužiti za označavanje zimnice koju radi vaša baka ili pak za dotjerivanje bilježnice s receptima za kolače vaše mame.

Mogućnosti su brojne. A što je najbolja stvar, sve te naljepnice mogu biti u potpunosti personalizirane i prilagođene vašim potrebama. Možete birati boje, veličine, uzorke, a možemo napraviti i nešto samo za vas, nešto što će vas odmah svrstati u kategoriju cool tetke koja daje super poklone.

Naljepnica za vrata u obliku vlakića koji vuče 2 vagona. U svakom je po jedno dijete, s imenom iznad

Naljepnice za učenje i zabavu

Svi znaju da djeca obožavaju lijepiti naljepnice. No, jeste li znali da lijepljenje naljepnica nije samo igra, već i način na koji djeca uče? Lijepljenje naljepnica potiče razvoj fine motorike te pozitivno utječe na percepciju veličine i detalja.

Osim što su lijepe i šarene, naljepnice mogu biti i edukativne. Najbolji primjere za to su naše naljepnice za mjerenje visine koje su praćene raznim zanimljivostima vezanim uz samu naljepnicu. Od visine pojedinih životinja, preko visine pojedinih građevina pa sve do fora informacija vezanih uz planete Sunčevog sustava.

Uz naše naljepnice vaše dijete može naučiti brojati od 1-12 na 3 svjetska jezika, posjetiti sve zemlje svijeta ili pak naučiti imenovati preko 100 vrsta pasa. A to je samo početak. Uskoro ćemo u ponudi imati još više naljepnica edukativnog sadržaja, poput karte Hrvatske s označenim znamenitostima ili pak naljepnica za učenje abecede – ideja nam definitivno ne nedostaje 😊.

Naljepnica za zid - Karta svijeta na zidu dječje sobe

I to je to – nadam se da smo vam dali ideje čemu služe naljepnice. Možda ih čak odlučite kupiti za sebe ili nekome kao poklon.  Naravno da ove četiri svrhe nisu sve. No, o tim drugim, „egzotičnijim“ načinima korištenja naljepnica moći ćete čitati u jednom od naših sljedećih blogova.

Pozdrav iz SITNIČARIJE,

Zrnka i Petar