Naljepnice za flašice i posude

Naljepnice za flašice i posude bile su prve naljepnice koje smo smislili. I to godinama prije nego što nam je uopće palo napamet otvoriti vlastitu firmu. Taman smo kupili stan, namjestili ga i kako to obično biva ostali bez novaca za kupovinu svih sitnica koje su nam se još sviđale. Poput seta keramičkih posuda za kavu, čaj i kekse. Ili super zgodnih retro limenki za brašno, šećer i sol. Pa smo ih odlučili napraviti sami, od iskorištenih staklenki Lino Lade. (više od tome kakve veze imaju Sitničarija i Lino Lada možete pročitati u našem prvom blogu „Lino Lada je kriva za sve“).

A da bi znali što je u kojoj staklenki, trebale su nam naljepnice. Naša tadašnja kuhinja bila je u crno- bijelo-sivim tonovima pa su takve bile i naljepnice – bijele s crnim natpisima. Dio tih posuda još i danas koristi moja mama i naljepnice se i nakon 15 godina super drže na njima.

Za svakoga ponešto

Tako da kada smo krenuli smišljati naljepnice za web shop nismo trebali puno misliti. Iskoristili smo tu ideju i napravili 7 setova naljepnica za flašice i posude u kojima se čuvaju različite vrste namirnica koje svako kućanstvo koristi. Izbor naljepnica za namirnice se kreće od onih uobičajenih poput kave, šećera, ulja pa sve do onih rjeđe korištenih poput heljde, kvinoje ili basmati riže.

Svaki set se sastoji od 75 naljepnica. 13 ih je velikih i služe za označavanje većih posuda u kojima držimo namirnice koje se kupuju u većim pakiranjima (tipa brašno, tjestenina). 49 naljepnica srednje veličine služi za označavanje uobičajenih veličina pakiranja (kava, šećer, kakao). A 13 ih je malih za označavanje posudica sa začinima.

Sve naljepnice su bazirane na nekoj našoj ideji koje sve namirnice „prosječno“ kućanstvo koristi. Ako vama trebaju neke druge naljepnice nije nikakav problem izmijeniti popis ili dodati nešto novo. Do sada smo obično dodavali druge vrste začina.

A vodili smo računa i o tome da ljudi imaju kuhinje različitih boja tako da i naše naljepnice dolaze u različitim kombinacijama boja. Pa je tako Retro tema naljepnica za flašice i posude nježnih pastelnih boja za sve koji vole retro uzorke. Vintage žuta, Vintage crvena i Vintage smeđa tema imaju pozadine tih boja s diskretnim uzorcima cvijeća i lišća. A Pluto tema imitira tablu od pluta u bijelom okviru. Tema svijetla i tema tamna podloga su dvije jednobojne teme. Prva nudi izbor 9 svijetlih boja naljepnica s crnim slovima. A druga 9 tamnih boja naljepnica s bijelim slovima.

Sve su naljepnice PVC i dobro podnose vodu. Mi preporučujemo ručno pranje flašica i posuda na koje su zalijepljene. Iako se naljepnice neće odlijepiti niti ako ih ponekad operete i u perilici suđa.

Inače, ona naša prva kombinacija boja – crno i bijelo, ali u obrnutoj varijanti – crna pozadina, bijela slova je varijanta koju najviše naručujete. A mi i dan danas koristimo posude Lino Lade u svrhu čuvanja namirnica, jedino što su naljepnice na njima drugih boja.

Pozdrav iz Sitničarije,

Zrnka i Petar