Naljepnice za knjige i bilježnice

Vjerovali ili ne, ali naši školski dani su bili još tamo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ne znam koliko vam je poznat taj period (bilo iz vlastitog iskustva, bilo iz serije Crno–bijeli svijet), ali tada je sve bilo poprilično slično. Postojale su 2-3 vrste torbi i par vrsta bilježnica. Svi smo nosili slične papuče za razred i odjeću za tjelesni. A naljepnice za knjige i bilježnice su bile uglavnom papirne, bijele ili eventualno s nekim cvjetnim rubom. Ako smo ih uopće imali.

Danas je sve puno drugačije i moram priznati da pomalo zavidim školarcima na izboru bilježnica, blokova, olovaka, gumica i naljepnica koji imaju. Valjda zato naše naljepnice za knjige i bilježnice dolaze u toliko različitih varijanti. Trenutačno ih imamo 37, a svake godine dodajemo barem 4-5 novih.

Dio ih, poput Lopti, Tajne, Veselih zvjezdica, Životinjskog carstva, Jeansa i Vremena za školu ima samo jedan vizual. Većina se ipak sastoji od više različitih vizuala, odnosno varijacija unutar iste teme naljepnica. Pa tako naljepnice Peseki čine set od 16 naljepnica – po jedna pasmina na svakoj naljepnici. Rock stars su set od 15 naljepnica poznatih rock zvijezda, a Superheroji predstavljaju ilustracije čak 23 različita strip junaka. Kada se naruče takve naljepnice, konačni broj je uvijek miks svih vizuala koji postoje. Za razliku od toga, naljepnice Vrijedan đak, Simboli i Simboli 2 imaju predefinirane izglede naljepnica za svaki pojedini predmet.

Personalizacija je najbitnija

No, posebnost naših naljepnica nije njihov dizajn, već mogućnost personalizacije. Naime, na našoj web stranici, uz svaki dizajn naljepnica za knjige i bilježnice, dolazi i obrazac u koji se upiše ime i prezime djeteta, njegov ili njen razred te izabere broj naljepnica za svaki pojedini predmet koji dijete ima. I mi to onda tako isprintamo. Idealno za sve koji žele uštedjeti na vremenu ili imaju ružan rukopis kao ja. Predloženi su predmeti od 1.-8. razreda osnovne škole, a postoji i opcija „Bez predmeta“ koja vam omogućuje da sami dodate predmet. Jedino ograničenje u tom slučaju (pošto su naše naljepnice PVC, a ne papirne) je da ćete to morati učiniti trajnim flomasterom ili markerom.

A koje su naljepnice za knjige i bilježnice najpopularnije? Definitivno Mlade dame – njih naručuju i mlađe i starije curice. Zatim Vrijedan đak – to je prvi izbor mama za djecu nižih razreda osnovne škole. Nogomet i Nogomet 2 su popularni među dečkima, isto kao i Supercars. Mlađe curice jako vole Princeze, dok starije preferiraju neutralnije teme poput Oblačića. Prijašnjih godina hit su bile Sovice, a sada ih polako zamjenjuje Mačja družina.  Obično se naručuje jedna tema za sve predmete, no ima i klinaca koji se ne mogu odlučiti pa naruče različitu temu za svaki predmet.

A za one koji imaju baš posebne interese, možemo napraviti i poseban izgled naljepnica. Tako smo za jednog dečka radili naljepnice s različitim vrstama tamburica, a za drugog naljepnice s morskim psima. Ukratko, možemo napraviti što god vama i vašim mališanima padne na pamet – probajte nas iznenaditi 😊.

Pozdrav iz SITNIČARIJE,

Zrnka i Petar